Soutěže 1916
Výuka 2219
Semináře 753
Mrzimor

Autor: Candy McLovely
Práce odevzdána: 10. 10. 2022 22:19
Seminář: Prosím, už nikdy nevař
Přednášející: Veronica Narcissa Williamsová

Zadání semináře

1) Udělejte nálet na obchod, kupte nějaké poctivě výživné jídlo (= polívka ze sáčku, polotovar), prohlašte se pány kuchyně a předvěďte mi vaše kulinářské umění. Zhotovený… výtvor… nezapomeňte nějak hezky naaranžovat, aby to vypadalo, že to vy jste tady šéfkuchař, pán polotovarů a instantních jídel. Nezapomeňte vaši cestu za Michelinskou hvězdou zdokumentovat fotografiemi.

NEBO

2) Jistě jste gurmáni, kritici s vytříbeným jazýčkem, a můžete mi poradit, po kterém instantním jídle/polotovaru v obchodě příště sáhnout. Polechtejte své chuťové buňky dvojicí nějakých výše uvedených výživných chuťovek a srovnejte mi, co bude pro mé tělo lepší. Zaměřte se především na chuť, ale pokud ve vašem srovnání zvítězí výrobek s nejméně vražednými pokusy na vaše střeva a žaludek, nemám nic proti. Nezapomeňte vaši cestu za Michelinskou hvězdou zdokumentovat fotografiemi.

NEBO

3) A jak jsme na tom s instantními jídly jako kouzelníci? Nakreslete mi nějaký takový výrobek, ukuchtěte mi ho (= vymyslet a uvařit cokoli legálního!) či opište návod z krabice (= vymyslet a sepsat recept), jak jídlo připravit a kde ho můžu zakoupit (ptám se pro kamaráda!).

NEBO

4) Na semináři jste viděli scénku z kuchařské show Nailed it. Napište scénář (hádám, že za jeden termín neseženete celý štáb ani kuchaře, tak po vás natočení epizody nechci) a dosaďte tuto show do kouzelnického světa. Jaká kouzelnická osobnost bude dělat porotu? A kdo z našich hradních obyvatel se show zúčastní? Kdo zvítězí? Co budou muset účastníci vytvořit? Jaké neduhy nastanou při procesu výroby? Okořeníte show podrazy? Bude to na ostří nože nebo velmi přátelská kooperativní show? Už se nemůžu dočkat, až si přečtu vaši epizodu!

Vypracování

Krásný den přeji,

 

nedávno jsem procházela kolem luxusní restaurace, kde byla jako součást obědového menu pórková polévka. A to by v tom byl čert, abych si ji nedokázala udělat doma. A za zlomek ceny!

Vyrazila jsem tedy v přestrojení do mudlovského supermarketu ulovit pórek, ale zdál se mi poněkud povadlý, takže jsem se odebrala zpět k východu. Všimla jsem si, že se mi rozvázala tkanička, a když jsem se zvedala, skočila mi do zorného pole pórková polévka, která  nestála ani 10 Kč. No, nemohla jsem ji tam nechat.

Prosím, už nikdy nevař 01

 

Doma jsem ji hned připravila podle návodu a čekala na výsledek.

Prosím, už nikdy nevař 02

 

Když v tom najednou... Podvod! Pórek je z větší části zelený, tak proč je polévka lehce nažloutlá? Takhle by v té restauraci určitě nevypadala. Tohle přece nemůžu hostům dát. Naštěstí mám doma zelenou potravinářskou barvu, jejíž obal tvrdí, že je vhodná do těsta. Nudle = TĚSTOviny, takže cajk, ne?...

Prosím, už nikdy nevař 03

 

Jídlo má být  především vyvážené a také hravé. Přidala jsem tedy párek = zástupce bílkovin a tuků a papriku a kysané zelí, jež dodají vlákninu a vitamíny. Nesmíme zapomenout, že správný talíř má vždy okraj zasypaný něčím zeleným - v mém případě sušenou petrželkou. Z těchto přidaných surovin jsem vytvořila usměvavý vlasatý obličej, který strávníka vyzývá k tomu, aby se do jídla s radostí pustil.

Prosím, už nikdy nevař 04

 

Maestro Babica by na mě byl jistě hrdý. Dobrou chuť! :)