Soutěže 1916
Výuka 2219
Semináře 753
Nebelvír

Autor: Christina Elizabeth Stark
Práce odevzdána: 13. 12. 2020 19:00
Seminář: Prosím, už nikdy nevař
Přednášející: Veronica Narcissa Williamsová

Zadání semináře

1) Udělejte nálet na obchod, kupte nějaké poctivě výživné jídlo (= polívka ze sáčku, polotovar), prohlašte se pány kuchyně a předvěďte mi vaše kulinářské umění. Zhotovený… výtvor… nezapomeňte nějak hezky naaranžovat, aby to vypadalo, že to vy jste tady šéfkuchař, pán polotovarů a instantních jídel. Nezapomeňte vaši cestu za Michelinskou hvězdou zdokumentovat fotografiemi.

NEBO

2) Jistě jste gurmáni, kritici s vytříbeným jazýčkem, a můžete mi poradit, po kterém instantním jídle/polotovaru v obchodě příště sáhnout. Polechtejte své chuťové buňky dvojicí nějakých výše uvedených výživných chuťovek a srovnejte mi, co bude pro mé tělo lepší. Zaměřte se především na chuť, ale pokud ve vašem srovnání zvítězí výrobek s nejméně vražednými pokusy na vaše střeva a žaludek, nemám nic proti. Nezapomeňte vaši cestu za Michelinskou hvězdou zdokumentovat fotografiemi.

NEBO

3) A jak jsme na tom s instantními jídly jako kouzelníci? Nakreslete mi nějaký takový výrobek, ukuchtěte mi ho (= vymyslet a uvařit cokoli legálního!) či opište návod z krabice (= vymyslet a sepsat recept), jak jídlo připravit a kde ho můžu zakoupit (ptám se pro kamaráda!).

NEBO

4) Na semináři jste viděli scénku z kuchařské show Nailed it. Napište scénář (hádám, že za jeden termín neseženete celý štáb ani kuchaře, tak po vás natočení epizody nechci) a dosaďte tuto show do kouzelnického světa. Jaká kouzelnická osobnost bude dělat porotu? A kdo z našich hradních obyvatel se show zúčastní? Kdo zvítězí? Co budou muset účastníci vytvořit? Jaké neduhy nastanou při procesu výroby? Okořeníte show podrazy? Bude to na ostří nože nebo velmi přátelská kooperativní show? Už se nemůžu dočkat, až si přečtu vaši epizodu!

Vypracování

Cesta za mocnou hvězdou Mischelinskou!

 

Dobrý den slečno. V rámci tohoto semináře jsem si pro vás připravila tři delikatesy a jeden nápoj tak, že žádný porotce Mischelinských hvězd neodolá a bude muset tyto úžasné pokrmy nejen ochutnat, ale i kladně ohodnotit. 

Super mňamkózní a vyvážené jídlo, které si málokterý mudla, či kouzelník připraví sám! Zde se snoubí um kreativity, estetického cítění a um vaření, nad takovými dobrotami se jen sliny sbíhají!

 

Upřímně doufám, že jste mi uvěřila. Teď se pojďme podívat blíže.

 

Jako první část jídla jsem pro vás vybrala hrachovou polévku. Samozřejmě podávanou s hrachovými kuličkami a míchanou s láskou přesně jako od maminky.

 

 

Jako druhé, hlavní jídlo tu máme Čínu. Kompletní již namíchaný mix byl připraven tou nejjemnější metodou celého vaření - pomalu rozžhavená pánev s trochou vody na rozehřátí, trochu másla na dochucení a s láskou naložené na talíři.

 

 

Tím ale mé studentské zásoby nekončí! Pokud jste si nepochutnala na Číně, byť velmi delikátní, pokračujeme klasickým jídlem mladistvých i dětí, hranolky a kuřecí kousky obalené v křupavé krustičce. Posypány parmazánem s barbecue omáčkou.

 

 

Na závěr každého jídla by měla být kávička, pro náročnější i zákusek. Pro vaše uspokojení dodávám vynikající kávičku zalévanou a míchanou po směru vodou o teplotě 96 stupňů.

 

 

// A i přesto, že má baristické a chemické vzdělání mi právě dalo pohlavek, mohu říci, že se to dokonce dalo i vypít!

 

Vřele děkuji pokud jste to zvládla až sem a nepřešla vás permanentně chuť na jídlo :)))

 

Christina Elizabeth Stark