Soutěže 1916
Výuka 2215
Semináře 753
Zmijozel

Autor: Ruby Élise Day
Práce odevzdána: 11. 10. 2022 09:14
Předmět: Žabologie, 1. A
Termín: 3. termín

Zadání domácího úkolu

V hodině jsme navštívili Továrnu na čokoládu. Popište mi, co jste viděli, co vás zaujalo a nebojte se psát i o věcech, které tak moc nesouvisí s žábami. Já jsem z nich vždycky tak odvařená, že si nestihnu všímat toho (jistě velmi zajímavého!) zbytku.

Fantazii se meze nekladou, délce ano. Lze připojit i ilustraci, ale není podmínkou. Maximum je 10 palců. 

Vypracování

Dobrý den,

posílám vypracování úkolu:

 

Mě osobně z celé továrny nejvic zaujala výroba horké čokolády. Ta se totiž  vyráběla za pomoci opravdového draka! Celý proces probíhal tak, že se z obrovské výšky sypaly kakaové boby, na které chrlil oheň Čínský ohnivý drak. Boby pod dračím ohněm samozřejmě hned roztály a do obrovské nádoby tak dopadala lákavě vyhlížející čokoláda. Kouzelnici, kteří se kolem pohybovali v legračně vyhlížejících oblečcích (zřejmě nehořlavých) AK pomocí kouzel zajistili, aby čokoláda nikdy nevychladla. Takovou čokoládu určitě používají v kuchyni i naši skřítci. Jako fanouška draků mě ale samozřejmě těšil pohled na čínského ohnivého, protože toho člověk každý den nevidí. 

Dál mě zaujala příprava nikdy se neroztékající zmrzliny. Ta se připravovala v místnosti, která jako by v sobě měla kousek samotné Antarktidy. Celá místnost byla totiž pod ledem! Ze stropu visely dlouhé rampouchy, zem byla pokryta vrstvou sněhu a kouzelníkům, kteří museli v místnosti pracovat, ucházely z úst obláčky páry a to i přesto, že na sobě měli kožešinové hábity. Zmrzlina byla vyráběna ve velkých kotlích. Příchutí tu bylo opravdu spousta a to od těch klasických po docela epesní jako třeba lotosová, grilovaná nebo žihadlová (tu bych si teda fakt dala...). Ve stejné místnosti se připravovala také ledová čokoláda. 

Dál se mi líbily Divotvorky, což jsou bonbóny, které vám změní tvář podle svojí příchutě. Směs na Divotvorky, která má barvu duhy, se točila v obrovském válci, aby byla pořád pěkně pružná. Kouzelníci potom směs pomocí kouzel ještě natahovali do  všech směrů a délek.

Obláčničky, velmi dobré a vláčné čokoládové sušenky, určitě je znáte. Já jsem vůbec netušila, že do toho těsta se odkrajuje opravdu kousek oblaků! Oblaka byla samozřejmě vytvořena pomocí kouzel, ale líbilo se mi, že se továrnou vznášely mraky, což budilo dojem jako byste nad hlavou měli nebe a ne strop továrny. 

 A na závěr mě zaujal čokoládový gejzír, který chrlil čokoládu do výšky několika stop. Gejzír je v továrně kvůli tomu, aby byla čokoláda kyprá a nadýchaná. Když jste navíc procházeli továrnou, mohli jste vidět doslova potoky čokolády, které protékaly továrnou do různých místnosti, kde se vytvářely další pochutiny. 

Celkové jsem si exkurzi moc užila! 

V příloze posílám obrázek draka, který chrlí oheň na kakaové boby.

 

A abych nezapomněla, tak v Evropě začali mudlové vyrábět čokoládu v 16. století.

 

S pozdravem

Ruby É. Day