Soutěže 2019
Výuka 2300
Semináře 782
Mrzimor

Autor: Tery Poe
Práce odevzdána: 25. 8. 2024 21:51
Soutěž: Letní salát
Zadavatel soutěže: Aki san Marino

Zadání soutěže

Milé hradní obyvatelstvo,

teploty jsou horké až spalující a chybí mi nápady na lahodné saláty. Váš úkol bude snadný - po celé léto mi můžete posílat saláty mudlovské i kouzelnické.

Co najdu ve vypracování? 
1) fotografii s kompletními ingrediencemi nebo ze samotné přípravy - nezapomeňte na jméno a datumovku

2) fotografii s výsledným salátem - nezapomeňte na jméno a datumovku

3) seznam mudlovských ingrediencí a v několika větách postup 

4) kouzelnický zápis receptu (nepovinné)

Za kompletní vypracování max. 20 srpců. 

V případě zaslání více salátů v jednom příspěvku počítejte s maximálním hodnocením 60 srpců.

Kdo nepřiloží jmenovku a datumovku, dostane poloviční hodnocení. Pokud by mělo dojít k odhalení mudly - vyfoťte salát s identifikátorem. Ten následně se jmenovkou a datumovkou na nádobí, které jste použili při přípravě nebo servisu.

 

Vypracování

Milá madam Aki,

děkuji za soutěž, zasílám jeden cizrnový salátek.

 

Do salátku je potřeba na 2 až 3 porce:

1 ks konzerva vařené cizrny
5 malých rajčátek, nebo 2 velké (nebo podle chuti)
4 lístky salátu (třeba Little Gem)
1 ks avokáda (místo avokáda může být okurka, ale manžel ji nejí)
3/4 bločku feta sýru (já si oblíbila violife náhražku)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce oliváče
1 velká špetka pepře a soli

Vše kromě cizrny nakrájet na kostičky, až na salát – ten na tenké proužky, ochutit a zamíchat. Hotovo!

 

A ted skutečně:

Vrchovatou hrst kuřecího hrachu uvaříme v kotlíku do změknutí, scedíme a kouzelnou formulí *kůlio* zchladíme. K hrachu přidáme pomocí *incisi alea* na kostičky nakrájená rajská jablíčka, jednoho hruškovce přelahodného a necelý bloček slaného drsnochvostího sýru. Do misky dále přidáme několik zelených lístků. Dochucujeme šťávou z kvašených egyptských švěstek a olejem z dýmějové hlízy, podle slanosti šťávy a sladkosti oleje dále dochucujeme solí a pepřem.

 

S pozdravem a přáním dobrého chutnání

Tery