Soutěže 2056
Výuka 2352
Semináře 802
Mrzimor

Autor: Petronela Uječená
Práce odevzdána: 20. 9. 2024 19:57
Soutěž: Servírujte mi...2
Zadavatel soutěže: Rain Bow Arrow

Zadání soutěže

Krásný den všem! Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím.

 

 

2. DOPOLEDNÍ SVAČINA

 

 

 

zdroj obrázku

 

 

Minule jsme začali nejdůležitějším jídlem dne a to tedy snídaní. Jenže ta nás nezasytí na celý den a tak je třeba pokračovat dopolední svačinkou. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete. 

 

Pravidla:

 

Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší dopolední svačiny, kterou mi naservírujete.

 

Typy dopolední svačiny:

1) obyčejná svačina - až 10 jednotek

2) svačina, která už obsahuje větší přípravu, jako je vaření, pečení a složitější postup - až 15 jednotek

3) dopolední svačinová bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek

 

postup - 5 jednotek

text o připravené dopolední svačině5 jednotek

 

Typ připravené dopolední svačiny se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!

Vypracování

Krásný den, madam 

 

Jako dopolední sváču jsem zvolila mou oblíbenou ovesnou kaši. Je to svačina, kterou volím, když s dětmi vstávám brzy (kol 5.hodiny) a pozřu jen jogurt. Mám ale tyto lehké snídaně ráda a vydovádím se poté právě na oné svačince. Zde už si dávám pozor, aby i svačina obsahovalo potřebné živiny, které v samotném jogurtu nejsou. Ovesná kaše obsahuje téměř vše. Navíc když si dám ovesnou kaši během dopoledne, večer mě netrápí chutě, mám lepší energii a pozitivní mysl. 

 

Moje, pro tento soutěžní příspěvek a tím pádem pro dnešní den (pak jsem jí snědla) připravená ovesná kaše, je připravená s banánem, kytičkovou sušenkou uprostřed a čokoládou, lehounce je posypaná grankem. Musím říct, že chutnala výborně

 

Recept

Nejprve dám vařit cca hrneček mléka, po chvilce,(1 minuta) jelikož máme indukci, ale může se lišit - ja dávám až je mléko horké, ale ještě se nevaří, přidáme malý hrneček (100  mililitrový) vloček. 

Vločky používám jemné, drcené, nemám ráda ty celé, kaše pak není dost kašová

Poté vločky zamíchám do mléka a následně přidám špetku soli (v tomto případě nesladím, mám li na ozdobu sladkosti, ale lze si osladit např lžičkou cukru, medu, nějakého sirupu)

A míchám, míchám, míchám.

V mezičase si nakrájím banán

Do zhoustnutí. Kdo měl někdy kaši z pytlíku, pozná konzistenci podle toho, že poté vypadá stejně... jinak prostě až se zdá být dosti kašová ale ne zase beton.

Dáme do připravené nádoby, misky...

Ozdobíme

Jíme

Dobrou chuť

 

 

děkuji 

S pozdravem

Petronela