Zadání soutěže
Krásný den všem! Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím.
2. DOPOLEDNÍ SVAČINA
Minule jsme začali nejdůležitějším jídlem dne a to tedy snídaní. Jenže ta nás nezasytí na celý den a tak je třeba pokračovat dopolední svačinkou. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete.
Pravidla:
- jídlo se bude skládat nejméně ze 3 ingrediencí
- kompletní postup
- 3 fotografie s Vaším kouzelnickým jménem a datem (může být dopsáno přímo do fotografie): 1. ingredience, 2. postup přípravy a 3. hotové jídlo (hezky naaranžované)
- fotografie mohou být nahrány přes galerii (hlavně pokud usilujete o archív) a přes funkční externí odkaz, pokud mi nepůjde z nějakého důvodu otevřít, čeká vás 0
- napište 1 palec textu o tom, proč jste zvolili toto jídlo, jak často si ho dopřáváte, cokoliv co Vás k tomu napadne
Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší dopolední svačiny, kterou mi naservírujete.
Typy dopolední svačiny:
1) obyčejná svačina - až 10 jednotek
2) svačina, která už obsahuje větší přípravu, jako je vaření, pečení a složitější postup - až 15 jednotek
3) dopolední svačinová bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek
postup - 5 jednotek
text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek
Typ připravené dopolední svačiny se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!
Vypracování
Dobrý deň, madam,
rozhodla som sa pripraviť ako svačinku niečo malé k čaju. Zrak mi padol na domáce, čerstvo natrhané jabĺčka a voľba bola jasná. Jablkové ruže z listkového cesta :-) Veľmi sa mi to vždy páčilo, ale vlastne som ich ešte nikdy neskúšala spraviť. Povedala som si, že je teraz na to ten správny čas :-) Trochu cesta mi nakoniec zostalo a tak som pripravila aj slaný variant - cesnakové tyčinky plnené syrom a šunkou.
Jablkové ruže
Ingrediencie:
Lístkové cesto
Jablká
Marmeláda (napr.marhuľová)
Škoricový cukor
Citrón (alebo citrónová šťava)
Jabĺčka nakrájame na tenké polovičné kolieska a nachvílu ich povaríme v citrónovej vode, aby trochu zmäkli a dali sa tvarovať. (Cca 10-15 min)
Pripravíme si tenké pásy z lístkového cesta, ktoré potrieme marmeládou (ja som použila marhulovú). Do stredu pásu poukladáme jablká tak, aby sa trochu prekrývali. Jabĺčka jemne posypeme škoricou s cukrom a preložíme cez ne spodnú časť pásu. Celý pás potom zrolujeme a uložíme do formy na muffiny.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 40-45 minút.
Cesnakové tyčinky:
Na plátok lístkového cesta som pokladala mix šunky a syru, posypala cesnakom. Vrch som potrela vajíčkom a posypala kmínom.
Dobrú chuť :-)
Berti