Zadání domácího úkolu
Povinná část úkolu:
Povinná část bude taková odlehčená vzhledem k náročnosti podúkolů. Napíšete mi, jaké je vaše oblíbené jídlo, proč ho máte rádi, jestli si ho sami připravujete a popřípadě jak často. Budu moc ráda pokud připojíte i fotografii, ale není to podmínkou. To celé na minimálně jeden palec.
Dále si potom vyberte JEDEN z následujících podúkolů:
PRAKTICKÝ – Víte, co vlastně jíte? Pokud je vaše odpověď ne, v dnešním úkolu to zkusíte zjistit. V průběhu dvou týdnů si vyberete dva dny, nemusí být po sobě jdoucí, a po dobu dvou dní si zaznamenávejte, ať už elektronicky nebo klasicky po staru na papír, co všechno jste za den do těla dostali. Záznam mi pak spolu s datem vyfotíte a připíšete mi (zhruba na 1 palec), zda vás překvapilo, kolik toho jíte, a jak jste se zaznamenáváním poprali – nezapomínali jste na něj, bavilo vás to?
VAŘENÍ – Vaříte a pečete rádi? Tak tento úkol je jak na míru pro vás. Zkuste mi přetvořit nějaký svůj oblíbený pokrm tak, aby měl větší výživovou hodnotu a byl tedy trošku zdravější. Svůj pokrm mi vyfoťte spolu se jmenovkou a datem a napište mi, čím se liší od klasické verze (zhruba na 1 palec).
VYBARVOVÁNÍ – Pokud rádi relaxujete s pastelkami v rukách, mám tu pro vás krásnou omalovánku. Vybarvit ji můžete samozřejmě i v počítači. Fantazii se meze nekladou! Připojte jmenovku a datum.
Vypracování
Milá madam Mandelino,
děkuji za další výklad. Můj nejoblíbenější pokrm je slaná bramborová waffle s mačkaným avokádem a vejcem. Nejen, že to chutná božsky, ale hlavně je to narvané živinami.
Našla jsem pěkný recept zde:
https://www.kalememaybe.com/kalememaybe/2016/7/1/savory-spiralized-potato-waffles-with-avocado-smash-and-egg
Ale dělám je trochu lépe. Nastrouhaný brambor smíchám s bezlepkovou moukou (manžel je celiak), aby víc zasytila. A avokado namačkám se solí, pepřem, zarovnanou lžicí lahůdkového droždí a citronové šťávy – dokonalost. Když je času nazbyt, ještě přidám najemno nakrájená rajčátka.
Je to ideální snídaně nebo večeře. Místo waffle samozřejmě může být i chléb, nejlépe pomalu kvašený (nejlepší v Praze peče Eska). Tento pokrm jíme pravidelně, protože jak už jsem řekla je chutný, nutričně bohatý a RYCHLE hotový.
V příloze zasílám vymazlenou omalovánku.
S pozdravem
Tery