Zadání soutěže
Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím.
3. POLÉVKA
Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete.
Pravidla:
- jídlo se bude skládat nejméně ze 3 ingrediencí
- kompletní postup
- 3 fotografie s Vaším kouzelnickým jménem a datem (může být dopsáno přímo do fotografie): 1. ingredience, 2. postup přípravy a 3. hotové jídlo (hezky naaranžované)
- fotografie mohou být nahrány přes galerii (hlavně pokud usilujete o archív) a přes funkční externí odkaz, pokud mi nepůjde z nějakého důvodu otevřít, čeká vás 0
- napište 1 palec textu o tom, proč jste zvolili toto jídlo, jak často si ho dopřáváte, cokoliv co Vás k tomu napadne
Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.
Hodnocení polévek:
1) obyčejná polévka - až 10 jednotek
2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek
3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek
postup - 5 jednotek
text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek
Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!
Vypracování
Mrkvová krémová polévka
Ingredience:
Ghee 33g
Cibule 133g
Čerstvý zázvor 26g
Mrkev 666g
Voda 350ml
Kokosové mléko 350ml
Špetka chilly
Sůl
Pepř
Čerstvý koriandr
Postup:
Na ghee nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.
Přidejte k ní nastrouhaný nebo drobně nakrájený zázvor – nejdříve ho oloupejte, nakrájejte na co nejtenčí plátky (tím se poruší tuhá vlákna a nebudou vám zůstávat v polévce po rozmixování), ty pak na nudličky a kostičky (čím menší, tím lépe).
Zázvor krátce osmahněte a do hrnce nasypte oloupanou a na kousky nakrájenou mrkev.
Nechte pár minut opékat za občasného promíchání.
Obsah hrnce zalijte vodou a vařte, dokud mrkev nezměkne (cca 10 minut, záleží na velikosti kousků mrkve).
Nakonec přidejte kokosové mléko a podle chuti i trošku chilli.
Vše rozmixujte dohladka ponorným mixérem, v případě potřeby dolijte troškou vody a nechte ještě pár minut prohřát.
Osolte a opepřete dle chuti.
Mrkvový krém podávejte horký, ozdobený pár kapkami kokosového mléka a lístky čerstvého koriandru.
Tuto polévku jsem zvolil hned z několika důvodů. Zaprvé ji doma máme s dětmi moc rádi (děti mají verzi nez chilly). Zadruhé je to polévka která zapadá do stravování podle whole zásad. Tím ji miluje moje manželka a i já ji občas podpořím v těchto stravovacích inovacích. No a zatřetí je celkem snadná na přípravu i pro mě, jakožto chlapa, co kdovíjak nejí polívky a o to méně je vaří.
Polévka je nasládlá s ostřejší koncovkou díky chilly. Miluji ji a proto vám dnes naservýruji právě tuto polévku.
Děkuji za super soutěž a těším se na pokračování.
S pozdravem James