Soutěže 2091
Výuka 2450
Semináře 848
Nebelvír

Autor: Ema Talia
Práce odevzdána: 4. 3. 2025 15:27
Soutěž: Servírujte mi...3
Zadavatel soutěže: Rain Bow Arrow

Zadání soutěže

Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím. 

 

 

3. POLÉVKA

 

 

 

zdroj obrázku

 

 

Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete. 

 

Pravidla:

 

Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.

 

Hodnocení polévek:

1) obyčejná polévka - až 10 jednotek

2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek

3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek

 

postup - 5 jednotek

text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek

 

Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!

Vypracování

Krásný den, milá madam, chyběly mi Vaše soutěže - vaření a hledání předmětů :-)

Moc děkuji, mějte se nádherně

Ema Talia

 

Připravila jsem Vám hráškový krém:

Potřebujeme:

Pytlík mraženého hrášku

Máslo

Cibuli

Sůl, pepř

Bazalku

 

Na másle zpěníme cibuli, přisypeme hrášek a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme. Nepodlévám vodou, ani zeleninovým vývarem, jak je hrášek mražený, sám pustí vodu. Někdo ještě dává do polévky smetanu s moukou, ale já jí mám raději takto na jemno. Až je hrášek uvařený, rozmixujeme ho tyčovým mixérem. 

Bazalkové pesto - rozmixuji bazalku s olivovým olejem a slunečnicovými semínky. Tím to poliju.

Do misky dám horkou polévku, lístky bazalky a semínka.

Posypeme krutonky - z chleba či rohlíků, které na sucho opražíme na pánvi. 

 

Tuto polévku máme doma rádi pro její jemnost. Mně nechutná hrách v pytlíku, ten tvrdý. Mražený hrášek si zachová svou chuť a polévky se rozhodně nedají srovnat. Moji kluci ji milují, zahřeje, je jemňounká a chutná. Dělám jí jedenkrát do měsíce. Je hutná, zasytí a nenadýmá, jako jiné.

 

Dopolední svačina - vždycky si dávám ovoce. Je jedno jaké. Jablíčko, mandarinku, co máme doma. Někdy si také dělám smoothie. Konečně mám kvalitní odšťavňovač. Trvalo mi dva týdny, než jsem si je všechny nastudovala - základem je, jak dnes vím, kvalitní šnek uvnitř, který dobře mele. Neměl by být kovový, to ovoci škodí, ale nejlépe z kvalitního porcelánu. Pak se cena přístroje lehce zvedne. A ovoce a cukr v něm se mají papat víc dopoledne. Na večer pak už ne.