Zadání soutěže
Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím.
3. POLÉVKA
Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete.
Pravidla:
- jídlo se bude skládat nejméně ze 3 ingrediencí
- kompletní postup
- 3 fotografie s Vaším kouzelnickým jménem a datem (může být dopsáno přímo do fotografie): 1. ingredience, 2. postup přípravy a 3. hotové jídlo (hezky naaranžované)
- fotografie mohou být nahrány přes galerii (hlavně pokud usilujete o archív) a přes funkční externí odkaz, pokud mi nepůjde z nějakého důvodu otevřít, čeká vás 0
- napište 1 palec textu o tom, proč jste zvolili toto jídlo, jak často si ho dopřáváte, cokoliv co Vás k tomu napadne
Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.
Hodnocení polévek:
1) obyčejná polévka - až 10 jednotek
2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek
3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek
postup - 5 jednotek
text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek
Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!
Vypracování
Krásný den, milá madam, chyběly mi Vaše soutěže - vaření a hledání předmětů :-)
Moc děkuji, mějte se nádherně
Ema Talia
Připravila jsem Vám hráškový krém:
Potřebujeme:
Pytlík mraženého hrášku
Máslo
Cibuli
Sůl, pepř
Bazalku
Na másle zpěníme cibuli, přisypeme hrášek a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme. Nepodlévám vodou, ani zeleninovým vývarem, jak je hrášek mražený, sám pustí vodu. Někdo ještě dává do polévky smetanu s moukou, ale já jí mám raději takto na jemno. Až je hrášek uvařený, rozmixujeme ho tyčovým mixérem.
Bazalkové pesto - rozmixuji bazalku s olivovým olejem a slunečnicovými semínky. Tím to poliju.
Do misky dám horkou polévku, lístky bazalky a semínka.
Posypeme krutonky - z chleba či rohlíků, které na sucho opražíme na pánvi.
Tuto polévku máme doma rádi pro její jemnost. Mně nechutná hrách v pytlíku, ten tvrdý. Mražený hrášek si zachová svou chuť a polévky se rozhodně nedají srovnat. Moji kluci ji milují, zahřeje, je jemňounká a chutná. Dělám jí jedenkrát do měsíce. Je hutná, zasytí a nenadýmá, jako jiné.
Dopolední svačina - vždycky si dávám ovoce. Je jedno jaké. Jablíčko, mandarinku, co máme doma. Někdy si také dělám smoothie. Konečně mám kvalitní odšťavňovač. Trvalo mi dva týdny, než jsem si je všechny nastudovala - základem je, jak dnes vím, kvalitní šnek uvnitř, který dobře mele. Neměl by být kovový, to ovoci škodí, ale nejlépe z kvalitního porcelánu. Pak se cena přístroje lehce zvedne. A ovoce a cukr v něm se mají papat víc dopoledne. Na večer pak už ne.