Soutěže 2091
Výuka 2450
Semináře 848
Havraspár

Autor: Nicolette Marique Leroy
Práce odevzdána: 6. 3. 2025 20:43
Soutěž: Servírujte mi...3
Zadavatel soutěže: Rain Bow Arrow

Zadání soutěže

Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím. 

 

 

3. POLÉVKA

 

 

 

zdroj obrázku

 

 

Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete. 

 

Pravidla:

 

Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.

 

Hodnocení polévek:

1) obyčejná polévka - až 10 jednotek

2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek

3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek

 

postup - 5 jednotek

text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek

 

Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!

Vypracování

Hezký den!

 

Zvolila jsem pro nás méně tradiční polévku, kterou míváme opravdu jednou za uherský rok, to ale nemění nic na tom, že je výborná a vždy si na ní pochutnáme. Udělala jsem ji z toho důvodu, že jsem ulovila v lidlu tašku za 25 a byla tam tato surovina ve větším množství, tak jsem ji chtěla zužitkovat, dokud byla v kondici, protože doma jsem nějaké zásoby už měla. A tím pádem by mi to tady asi dost dlouho leželo. Myslím ale, že si tuto polévku ale uděláme dříve, než tomu bylo nyní od posledně. 

 

Cibulačka

Ingredience:

6ks cibule

40g máslo 

1lžíce třtinový cukr

hladká mouka 

600ml vývar

sůl, pepř, bobkový list

petrželka

bagetka/rohlík a sýr 

 

Postup:

Cibuli rozkrojíme nap čtvrtky a následně nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo, přidáme cibuli a cukr a zhruba 30 minut na středním plameni promícháváme, než dosáhneme nahnědlé barvy. Zaprášíme lžící hladké mouky a dvě minuty za stálého míchání provaříme. Následně zalijeme vývarem, ochutíme a přidáme dva bobkové listy. Necháme na nižším stupni vařit ještě cca 20 minut. 

Nakrájíme a opečeme si pečivo na másle zasypeme nastrouhaným sýrem, nebo na něj dáme plátek. V ideálním případě dáme zapéct na chvíli do trouby, nebo zaklopíme pokličkou, aby se sýr rozpustil. 

Takto připravené pečivo dáme do hlubokého talíře, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou. 

 

Děkuji za soutěž!

Nicolette