Zadání soutěže
Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím.
3. POLÉVKA
Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete.
Pravidla:
- jídlo se bude skládat nejméně ze 3 ingrediencí
- kompletní postup
- 3 fotografie s Vaším kouzelnickým jménem a datem (může být dopsáno přímo do fotografie): 1. ingredience, 2. postup přípravy a 3. hotové jídlo (hezky naaranžované)
- fotografie mohou být nahrány přes galerii (hlavně pokud usilujete o archív) a přes funkční externí odkaz, pokud mi nepůjde z nějakého důvodu otevřít, čeká vás 0
- napište 1 palec textu o tom, proč jste zvolili toto jídlo, jak často si ho dopřáváte, cokoliv co Vás k tomu napadne
Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.
Hodnocení polévek:
1) obyčejná polévka - až 10 jednotek
2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek
3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek
postup - 5 jednotek
text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek
Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!
Vypracování
Hezký den!
Zvolila jsem pro nás méně tradiční polévku, kterou míváme opravdu jednou za uherský rok, to ale nemění nic na tom, že je výborná a vždy si na ní pochutnáme. Udělala jsem ji z toho důvodu, že jsem ulovila v lidlu tašku za 25 a byla tam tato surovina ve větším množství, tak jsem ji chtěla zužitkovat, dokud byla v kondici, protože doma jsem nějaké zásoby už měla. A tím pádem by mi to tady asi dost dlouho leželo. Myslím ale, že si tuto polévku ale uděláme dříve, než tomu bylo nyní od posledně.
Cibulačka
Ingredience:
6ks cibule
40g máslo
1lžíce třtinový cukr
hladká mouka
600ml vývar
sůl, pepř, bobkový list
petrželka
bagetka/rohlík a sýr
Postup:
Cibuli rozkrojíme nap čtvrtky a následně nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo, přidáme cibuli a cukr a zhruba 30 minut na středním plameni promícháváme, než dosáhneme nahnědlé barvy. Zaprášíme lžící hladké mouky a dvě minuty za stálého míchání provaříme. Následně zalijeme vývarem, ochutíme a přidáme dva bobkové listy. Necháme na nižším stupni vařit ještě cca 20 minut.
Nakrájíme a opečeme si pečivo na másle zasypeme nastrouhaným sýrem, nebo na něj dáme plátek. V ideálním případě dáme zapéct na chvíli do trouby, nebo zaklopíme pokličkou, aby se sýr rozpustil.
Takto připravené pečivo dáme do hlubokého talíře, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou.
Děkuji za soutěž!
Nicolette