Soutěže 2091
Výuka 2450
Semináře 848
Havraspár

Autor: Aimée Leavittová
Práce odevzdána: 6. 3. 2025 22:40
Soutěž: Servírujte mi...3
Zadavatel soutěže: Rain Bow Arrow

Zadání soutěže

Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím. 

 

 

3. POLÉVKA

 

 

 

zdroj obrázku

 

 

Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete. 

 

Pravidla:

 

Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.

 

Hodnocení polévek:

1) obyčejná polévka - až 10 jednotek

2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek

3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek

 

postup - 5 jednotek

text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek

 

Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!

Vypracování

Dobrý den, slečno!

 

Rozhodla jsem se ukuchtit italskou rajčatovou polévku. Na tu jsem zvyklá od taťky, který ji občas (čtěte: asi tak jednou za rok) doma vaří. Případně pokud jdeme do italské restaurace, sdílíme ji dohromady a pár lžic ochutnáme. Jinak si ji nedávám a běžně nejím; obecně běžně nejím polévky, maximálně, když ji dostanu naservírovanou u přítelovy rodiny či u babičky. Sama si ji určitě neuvařím a jak jsem již psala, v restauraci také maximálně ochutnám. Ale k italské kuchyni mám blízko, k rajčatové polévce také, proto volba padla právě na ni.

 

Ingredience:

cibule 1 ks
rajčata 2 ks
česnek 1 stroužek
cukr krupice 2 lžíce
rajčatová passata 1 litr
drůbeží vývar 300 ml (já měla asi 250)
smetana 300 ml (já měla asi 250)
sůl
čerstvě namletý pepř
pesto (na ozdobu)
balsamico (na ozdobu)

Postup: (čerpala jsem odtud)

Výsledek: (pesto se nechovalo, jak jsem chtěla :D)

 

Přeji Vám příjemné opravování! :)

Aimée L.