Soutěže 2103
Výuka 2463
Semináře 856
Havraspár

Autor: Zyair Jamie Sagrada
Práce odevzdána: 5. 3. 2025 20:18
Soutěž: Servírujte mi...3
Zadavatel soutěže: Rain Bow Arrow

Zadání soutěže

Krásný den všem! Po delší pauze se k Vám vracím s touto oblíbenou soutěží. Doufám, že stále máte rádi jídlo tak jako já a jste připraveni pustit se do dalšího kola vaření, pečení, chystání a kuchtění. Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím. 

 

 

3. POLÉVKA

 

 

 

zdroj obrázku

 

 

Jelikož jste již v předchozích kolech zvládli servírovat snídaně a dopolední svačinky, tak teď následuje oběd. Jelikož je to jídlo, které se skládá z více chodů, tak jako první Vás čeká polévka. Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete. 

 

Pravidla:

 

Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vaší polévky, kterou mi naservírujete.

 

Hodnocení polévek:

1) obyčejná polévka - až 10 jednotek

2) polévka, která už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek

3) polévková bomba, něco co mě naprosto uchvátí - až 20 jednotek

 

postup - 5 jednotek

text o připravené dopolední svačině - 5 jednotek

 

Hodnocení jednotlivé polévky se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete!

Vypracování

Dobrý den paní profesorko.... 

 

Cibulová polévka

 

Suroviny: 

 

Nejprve si z mrkve, celeru, 2 celých cibulí, kuřecího skeletu a petržele uděláme vývar. Zeleninu vložíme asi do 2,5 litru vody, dobře osolíme, přidáme nové koření a bobkový list. Koření však není nutností, záleží na chuti.

Vaříme dvě až tři hodiny (čím déle tím lépe). Vývar necháme vychladnout, doporučuji přes noc a ve vývaru necháme veškerou zeleninu.

Vývar0Vývar1

polévka zeleninavývarrr

Připravíme si vývar, přecedíme, připravíme si máslo, olej, bílé víno, pár stroužků česneku a hromadu cibule.

Do hrnce dáme půl oleje, půl másla, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na drobné plátky, osolíme a přilejeme vývar. Necháme svařit na polovinu, znovu přidáme vývar a opakujeme, dokud se nám nelíbí konzistence polévky a cibule.

vývar00cibule v hrnci

varcibula

Rozmixujeme, přepasírujeme, přidáme sůl, pepř, bílé víno, červenou uzenou papriku a necháme provařit. V případě nutnosti dochutíme cukrem, pakliže je polévka moc sladká okyselíme vínem a znovu necháme provařit asi deset až patnáct minut. Následně přidáme smetanu na šlehání a už nevaříme.

Vedle na pánvi si opražíme na malé kostičky nakrájenou slaninu a následně vmícháme do polévky.

smetanacibulačka před

 

Podáváme zasypané sýrem.

kompletcibul

Celková doba přípravy: 4-5 hodin (někdy až 6)

 

Dobrou chuť :) 

 

S přáním krásného dne

 

Zyair Jamie Sagrada