Soutěže 2139
Výuka 2536
Semináře 877
Havraspár

Autor: Charlie Ann Whitaker
Práce odevzdána: 14. 5. 2025 14:25
Soutěž: Servírujte mi...4
Zadavatel soutěže: Rain Bow Arrow

Zadání soutěže

Krásný den všem! Doufám, že jste si v předešlém kole užili vaření polévek a budete pokračovat s nadšením a umem sobě vlastním i v tomto dalším kole soutěže. A co že nás to teď čeká? Plán je takový, že já Vám opět zadám téma, Vy mi zadané jídlo naservírujete a já už se budu jen ládovat...ehm já Vám jej pak zhodnotím.

 

 

4. HLAVNÍ CHOD

 

 

zdroj obrázku

 

 

Asi nikoho nepřekvapilo, že po polévce bude následovat hlavní jídlo. Věřím, že mě zahrnete opět báječně chutnými recepty a už se na to moc těším! Chápu, že každý z nás má jiné chutě, jiné stravovací návyky a jinak toto jídlo připravuje, proto Vám nechávám zcela volnou ruku. Popusťte uzdu své kreativitě a fantazii a nechte mé chuťové buňky slintat nad skvostem, který mi naservírujete.

 

 

Pravidla:

 

Hodnotit budu dle kvality a propracovanosti Vašeho hlavního chodu, který mi naservírujete.

 

Hodnocení hlavního chodu:

1) obyčejný hlavní chod - až 10 jednotek

2) hlavní chod, který už obsahuje větší přípravu, jako je tepelná příprava více ingrediencí před samotným vařením a složitější postup - až 15 jednotek

3) naprostá bomba, tedy hlavní chod, který mě uchvátí - až 20 jednotek

 

postup - 5 jednotek

text o připraveném hlavním chodu - 5 jednotek

 

Hodnocení jednotlivého hlavního chodu se sčítá spolu s postupem a textem. Moc se těším na to, co mi naservírujete! Odměnu nelze půlit.

Vypracování

Zdravím,

tak jsem se rozhodla, že vám ten dnešní oběd nafotím :D

 

Ingredience:
dva kuřecí prsa
dvě lžičky másla
tři rajčata
česnek
zázvor
sojovka
mirin/med
kukuřičný škrob

brambory/rýže/nudle/chleba/ co se Vám jen líbí 

 

Postup:
Maso omyjeme, nakrojíme, zlehka obalíme ve škrobu. Netřeba solit, ona to vyváží ta sojovka. Na pánvi rozpustíme máslo, opečeme maso.
Když chytne trochu barvu, přihodíme nakrájená rajčata a trochu zalijeme trochou vody - necháme dusit.
Mezitím si umícháme sojovku, vysilovaný česnek, zázvor (používám sušený), lžičku mirinu/medu. Až se nám rajčata rozvaří a maso bude téměř hotové, zalijeme připravenou směsí a necháme už dovařit až dojde maso. Ono se většinou pak už vyvaří voda a zůstane taková rajčatová omáčka.
Podávám většinou s rýží nebo nudlemi, dnes nebylo ani jedno skladem, tak bohužel brambory.

ergrhzjk

Ono v různých variacích tohle vařím poměrně často, neboť je to rychlé, levné a hlavně mi jedna taková pánev vydrží i tři dny. A jelikož nemám moc času (a hlavně té energie) na vaření, taková jídla vyhrávají. První den třeba tak jak na foto, další dny už tvořím variace. Třeba maso nakrojit na kousky a spolu s omáčkou smíchat právě s tou rýži a máme skororizoto. Případně domíchám místo rýže salát a šoupnu do tortilly. Dá se obměňovat i zelenina, na které maso dusíme. Prostě v jednoduchosti je síla :D 

 

Charlie Ann Whitaker